Postani i ti ćlan
W&K obitelji!

Tvoj
razvoj
tvoja
pridobitev
naša
ponudba
tvoj
tim

Podrška od prvog dana

Novi posao je za pojedinca uzbudljivo razdoblje, koje sa sobom donosi i brojne nove izazove. Ali u tvrtki W&K te nastojimo u najkraćem mogućem roku uvesti u posao, naime kod nas svaki suradnik prolazi kroz temeljito i individualno uvođenje. Mnogo nam znači da se već od samog početka dobro osjećaš, da se povežeš s kolegama s posla te da se dobrano upoznaš s radnim procesom. U tu svrhu nećeš upoznati samo svoje zadatke u tvrtki, već i tvrtku W&K kao cjelinu. Za sva opća pitanja vezana na birokratske i kulturne razlike između Njemačke i Hrvatske, uz tebe je i naš savjetodavac za integraciju, za pitanja povezana s radom te i tvoj osobni disponent. Oba će u slučaju pitanja savjetima, naputcima i rješenjima rado biti uz tebe.

Tvoj disponent - tvoja osoba od povjerenja

Tvoj osobni disponent je osoba koja je uz tebe za sva pitanja i probleme. To znači da uvijek imaš na raspolaganju kontaktnu osobu, s kojom uvijek možeš jednostavno i na brz način stupiti u kontakt.

Pomoć u njemačkoj birokratskoj prašumi

Fama njemačke birokracije je (zlo)glasna - tako u zemlji kao i u inozemstvu. Iz tog ti razloga nudimo pregled nad tvojim "birokratskim stanjem" te ti pomažemo urediti postupke u različitim uredima. U to spada na primjer i prijava u njemački sustav socijalnoga osiguranja - od nositelja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja preko prijave na poreznu upravu, pa sve do otvaranja njemačkog bankovnog računa.

Pomoć u izvanrednim životnim situacijama

Samo se rijetki životi odvijaju bezbrižno, bez prepreka i poteškoća. Toga smo svjesni i u tvrtki W&K, stoga poštujemo životnu situaciju svakog pojedinca. S nama možeš razgovarati, saslušat ćemo te! Zajedničkim ćemo snagama zasigurno pronaći rješenje i za tvoju situaciju.

W&K jezićna akademija

Tvrtka W&K je svjesna važnosti znanja jezika u poslovnom svijetu - tako u Njemačkoj kao i drugdje u svijetu. Dobro znanje jezika značajno doprinosi lakšoj komunikaciji, tako na radnom mjestu kao i izvan njega. U okviru vlastite jezične akademije W&K svojim suradnicima nudimo tako interne grupne jezične tečajeve kao i internetski oblik učenja njemačkog jezika, prilagođen postupnom usvajanju znanja njemačkog unutar stručnog jezika - tako za montažno osoblje kao i za voditelje gradilišta i voditelje projekata. Tvoji će se napori svakako isplatiti.

Ugovor o radu na neodređeno vrijeme i sigurnost

Tvrtka W&K ti već od samog početka nudi ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Naš je cilj uspostaviti dugoročnu suradnju s tobom. Ulaskom u našu tvrtku postaješ dio W&K obitelji. U W&K se možeš osjećati sigurno, naime W&K jamči: sigurnu i redovnu plaću, nadtarifne satnice, puno socijalno osiguranje, isplatu naknade za vrijeme bolovanja i regres

Ciljano usmjereni zadaci i rad u poznatim tvrtkama

Prije samog početka rada kod našeg naručitelja, uvijek te upoznajemo sa svim detaljima koji će ti biti potrebni. Prije negoli završiš s trenutačnim poslom, W&K disponent kojemu si bio dodijeljen, će te upoznati sa svim informacijama o sljedećem radnom zadatku. Osobni kontakt za vrijeme trenutačnog projekta, kao i tijekom tvojih radnih zadataka, za nas je sam po sebi razumljiv.

Zanimljivi radni zadaci

Očekuju te raznovrsni zadaci te time i brojne karijerne perspektive, naime uvijek ćeš raditi tamo gdje će tvoje znanje u danom trenutku biti najtraženije. Kod naših klijenta uvijek možeš pokazati svoju najjaču stranu. Sa svakim završenim projektom nadograđuješ svoju osposobljenost i stječeš dragocjena iskustva, što će diktirati tvoj daljnji razvoj u tvrtki.

Tvoj karijerni razvoj

Odgovara ti dinamično radno okruženje? Imaš želju za kontinuiranim razvojem i redovnim usavršavanjem svog stručnog znanja? U tvrtki W&K jačamo tvoj profesionalni razvoj i podržavamo te u osobnom rastu. Razgovaraj s nama i zajedničkim snagama ćemo utvrditi što te motivira te koje bi dodatne kvalifikacije mogle dobro utjecati na tvoje karijerne ciljeve

Dobro došli u Njemačku!

Njemačka je zemlja s najvećim brojem stanovnika u Europskoj uniji. Leži u Srednjoj Europi te se na sjeveru rasteže od Sjevernog i Baltskog mora, a na jugu do Alpa. Njemački kao materinji jezik govori najveći broj stanovnika Europske unije.

Njemačka je savezna republika. Članovi Savezne skupštine (Bundestag) izabrani su na općim izborima, neposredno za četiri godine, a u Saveznom vijeću (Bundesrat) je 69 predstavnika 16 saveznih zemalja.

Nakon pada berlinskog zida 1989. godine, nekadanja se Njemačka demokratska republika (DDR) ujedinila sa Saveznom republikom Njemačkom (BRD), čime se Saveznoj republici Njemačkoj pridružilo pet novih saveznih zemalja.

Njemačka je u gospodarskom smislu treća najjača zemlja svijeta. Najvažnije industrijske grane su:  automobilska industrija, strojogradnja, proizvodnja komunikacijske i elektroničke opreme, kao i kemijska i farmaceutska industrija. Njemačke tvrtke uvelike investiraju u zemlje srednje i istočne Europe, koje su se Europskoj uniji pridružile 2004. godine.

Zemlja: Savezna republika Njemačka (Bundesrepublik Deutschland)
Glavni grad: Berlin Jezik: njemački Veličina/površina: 357.386 km2
Broj stanovnika: 83,02 mio. (stanje: 2019. godine)
Osnivanje: 18. siječnja 1871. (Njemački Reich) - 23. svibnja 1949. (Savezna republika Njemačka)
Susjedne zemlje: Luksemburg, Belgija, Nizozemska, Francuska, Poljska, Češka republika, Danska, Austrija, Švicarska
Međunarodna oznaka: D
Državni praznik: 3. listopad
Državna himna: Lied der Deutschen/Deutschlandlied (Pjesma Nijemaca)
Valuta: euro
Najviša planina: Zugspitze (2.962 m)
Najdulja rijeka: Rajna (1.320 km)
Savezne zemlje: Bayern (Bavarska), Baden-Württemberg, Saarland, Hessen, Rheinland-Pfalz (Falačko Porajnje), Thüringen (Tiringija), Sachsen (Saska), Sachsen-Anhalt (Saska Anhalt), Nordrhein-Westfalen (Sjeverna Rajna-Vestfalija), Niedersachsen (Donja Saska), Brandenburg, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern (Mecklenburg Predpomeranija), Schleswig-Holstein, Bremen, Hamburg
Najstariji grad u Njemačkoj: Trier (osnovan prije više od 2.000 godina)